perjantai 28. helmikuuta 2014

Fyssarilla

Torstaina oli kiireinen päivä, töistä suroaan kotiin hakemaan koirat ja hoidosta Niia, siitä suoraan Lotan treeneihin. Treenit meni hyvin, vaikkei radalla kovin pitkälle päästykään. Mikä tärkeintä fiilis tekemiseen oli hyvä ja omaa ohjaamista tuli taas hinkattua oikeaan suuntaan. Kotiläksyksi jäi takaaleikkauksen hajoitteleminen, niin että leikkaus tehdään poikittaiselle hypylle ja sen takana ammottaa putki. Kronilla oli kovassa vauhdissa kiire singota suoraan putkeen ja välissä oleva hyppy jäi tekemättä. Saatiin se treeneissä hienosti onnistumaan, mutta sitä täytyy tietenkin vielä vahvistaa.


Jäähdyttelylenkin jälkeen koko katras taas autoon ja nokat kohti Järvenpäätä. Haettiin matkalta Essi ja vietiin Niia kotiin ja lähdettiin Helsinkiin fyssarille. Kerettiin vielä pieni lenkki tekemään ennen meidän vuoroa. Kron ei oikein tykkää siitä että sitä käännellään ja väännellään, esim. ihan tavallinen tassujen kuivaus on sille yök juttu, minkä se kuitenkin sietää. Sama oli fyssarilla, aluksi se nyki tassujaan pois, mutta lopuksi rentoutui niin että ihan nukahti, ihana. Fyssari totesikin, että kun Kron tottuu käsittelyyn siitä tulee varmasti ajankanssa todella helppo ja rento asiakas. Tämä oli siis vasta Kronin kolmas fyssari käynti. Mä vähän jännitin missä kunnossa pieni mahtaa olla, kun viime kerran jälkeen ollaan alettu treenaamaan agia pari kertaa viikossa. Mutta hyvässä kunnossa pieni oli, mitään suurempia jumeja ei ollut, lantion seuduilla oli vähän jäykkyyttä, mutta sekin aukeni hienosti. Kron saisi saada vielä lisää lihasmassaa, tiedetään, mutta ongelmana on se ettei neiti syö kunnolla. Jos yrittää antaa normaalia enemmän ruokaa, jää se syömättä. Mutta uskoisin että ajan kanssa sekin sieltä tulee, onhan Kron vielä ihan kesken kehityksensä.

Kovasti olen suunnitellut Kronille valjaiden ostamista, päästäisiin juoksemaan, pyöräilemään ja rullistelemaan. Samalla tulisi kuntoakin kohotettua, ainakin omaani. Canicross kisoja tekisi myös  mieli mennä joskus kesällä kokeilemaan. Ja niinpä ajatukset johtavat toiseen, rupesin meinnan miettimään Niian rattaita. Ne ovat painavat ja raskaat työntää, ne puoltaa ja ne on valtavan isot kasaankin laitettuna. Niitä on aika inhottava raahta mukana esim. Lotalle. Onhan Niia jo iso tyttö, mutta pitkiä lenkkejä se ei vielä kyllä millään jaksa kävellä. Niinpä rupesin sitten miettimään uusia rattaita, niiden tulisi olla kevyet, mennä pieneen tilaan ja ennen kaikkea olla kuitenkin jämäkät että niillä pystyy mennä pitkiäkin lenkkejä. Löysin sitten juoksurattaat, en toki tiedä tulisiko niiden kanssa juostua, mutta ominaisuuksiensa puolesta ne näyttävät hyviltä ja hintakin on tietysti sen mukainen.... Harmi kun niitä ei oikein löydy käytettynäkään. Jos jollain on kokemuksia juoksurattaista, olisi kiva kuulla lisää. Mutta tällaisia ole nyt katsellut.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti