maanantai 31. maaliskuuta 2014

Pieni potilas

Ei se Kronin pahoinvointi ollutkaan vatsatautia. Viikonloppuna aloin huolestumaan pienestä enemmän, kun ruoka ei edelleenkään maistunut ja jouduin nesteyttämään Kronia, koska ei itse myöskään juonut. Maanantaina varasin heti ajan Keravan Animagiin, Kron otettiin sisään nesteytystä varten, vaikkei ollutkaan juuri lainkaan kuivunut, olin saanut siis nesteytettyä sen itse yllättävän hyvin. Kronista otettiin myös verinäytteet, mutta niissä ei näkynyt mitään poikkeavaa. Jonka jälkeen päätettiin kuvata Kronin vatsa vierasesineen aiheuttaman tukoksen varalta. Kuvassa näkyi "pullistuma" suolessa, josta lääkäri ei kuitenkaan vielä osannut vahvistaa diagnoosia. Kron koiutettiin, ohjeena palata takaisin jos oireet jatkuvat.

Röntgenkuva maanantain lääkäri reissulta

Kron oli maanantai iltana todella väynyt ja haluton, ja rupesin itse jo epäilemään pahinta. Katsoin kuitenkin vielä tiistain, siinä toivossa että nesteytys olisi saanut pienessä ihmeitä aikaan. Eipä saanut ja tiistai illalla aloin soittelemaan Kronille uutta aikaa. Keravan Animagissa oli lähinnä tarjolla ei oota ja haista p#&%?a meininkiä, tai tällainen kuva minulle puhelun jälkeen jäi. Soitin sitten Espoon eläinsairaalaan, josta aiemmilta kerroilta vain hyviä kokemuksia. Sieltä sainkin paljon ystävällisemmän ja ymmärtäväisemmän vastaanoton, sekä mitä tärkeintä heti aamulle ajan.

Kronista otettiin uudet röntegint, vanha pullistuma oli hävinnyt, mutta suolen rakennetta ei pystynyt kuvista näkemään ja suolisto oli muutenkin epämääeäisen näköinen. Röntgenistä siirryttiin suoraan ultraan, jossa yritettiin tarkemmin nähdä voisiko suolessa tosiaan olla tukosta. Ohutsuolen alkupäässä oli laajentunutta kohtaa ja selvästi jotakin tavaraa joka ei päässyt liikkumaan. Lääkäri suositteli leikkausta mahdollisimman pian. Kyselin tietysti muitakin vaihtoehtoja, mutta oireiden jatkettua jo näin pitään paras vaihtoehto oli minustakin leikkaus. Kron sai leikkaus ajan jo samalle päivälle. Joten haikein mielin jätin pienen klinikalle ja lähdin itse töihin odottamaan uutisia.

Puoli neljän aikaan iltapäivällä sain lääkäriltä puhelun. Kron oli leikattu, leikkaus oli onistunut hyvin ja leikkaus oli ollut tdellalkin tarpeelliinen. Ohutsuoleen oli juuttunut muovinen lelun pala ja pala oli sen verran kookas, että oli juuttunut suoleen todella tiukasti kiinni, se ei olisi millään mahtunut tulemaan enää sieltä ulos. Kronin saisi hakea kuuden jälkeen illalla kotiin.

Tukoksen aiheuttanut lelun pala, kynä vertailun vuoksi mukana kuvassa

Sain nähdä syyllisen tähän kaikkeen, kun menin hakemaan Kronia. Yllätys oli aika suuri kun näin lelun palan, se oli tosiaankin iso, ihme että oli moisen edes niellyt. Ja vielä ihmeellisempää että kyseisen lelun Kron oli hajottanut jo yli puoli vuotta sitten. Myöhemmin kun juttelin el.lääk. kanssa kysyin onko tämä mahdollista? Ja kuulemma joillain voi olla vierasesine vatsassa kauemminkin, Kronilla kappaleen siirtyminen vatsalaukusta suoleen oli tapahtunut silloin kun nämä pahoinvointi oireet olivat alkaneet. Jos leikkausta olisi lykätty vielä yksikin päivä olisi suoli mennyt niin huonoon kuntoon että siitä olisi jouduttu poistamaan pala. Tällöin leikkaus olisi ollut huomattavasti isompi ja riskit suuremmat. Joten olin todella tyytyväinen päätökseeni viedä Kron Espooseen ja että leikkaus saatiin vielä onnistumaan samana päivänä.

Kron oli ensimmäisen illan tietenkin ihan tokkurassa ja hyvin kipeä. Aamulla pieni söi jo vähäsen ja ruokahalu on kasvanut huimaa vauhtia. Kron myös luulee olevansa treveempi kuin mitä on, kipulääkkeiden ansiosta. Kaksi viikkoa pitäis olla rauhallisesti ja käydä vain pieniä korttelin pituisa kävelyitä. Sitten pikkuhuljaa pidentämään lenkkiä. Noh, tämä on meikäläiselle jo tuttua puuhaa, neljättä kertaa jo mennään. Miten jollain voi olla näin paska tuuri??? Ja Kronille tämä on jo toinen operaatio vaikkei pieni ole edes vielä puoltatoista vuottakaan.... :(

Kron heti leikkauksen jälkeen kotona

Mutta toisaalta olen tyytyväinen, Kronilla on pitkään ollut syömättömyyttä ja ilmavaivoja, enkä ole saanut sen painoa nousemaan, olen vain ajatellut että se on huono syömään ja ettei ruoka ole sopinut sen vatsalle. Toivottavasti tämä nyt selittäisi vaivat ja oireet häviäisivät kunhan leikkauksesta on toivuttu.

Nyt mennään siis rauhallisesti eteenpäin ja katsellaan miten toipuminen lähtee käyntiin. Sillä välin Luna saa nauttia huomiosta. Eilen se pääsi tekemään treeneissä mummo agilityä mini rimoilla. Sillä oli super hauskaa ja mulla oli vähintään yhtä hauskaa, ihana Luna <3 ja ihana pieni Rontti <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti